Nyitólap»Harmonikaajtók felszerelése...

Harmonikaajtóink felszerelése


harmonikaajtó felszerelés

Vállaljuk mind Vivaldi, mind más gyártók által gyártott harmonikaajtók szakszerű felszerelését is, rövid határidőn belül, ócsai telephelyünktől közúton számított 80 km-es körön belül. Ez Budapest teljes területét, Pest megye nagy részét, valamint Bács-Kiskun és Fejér megye egy részét jelenti.

Itt ellenőrizheti a felszerelés helyszínének távolságát tőlünk


Harmonikaajtó-felszerelés árak:


  • Egyszárnyas harmonikaajtó méretre vágás nélkül: 7000 Ft
  • Egyszárnyas harmonikaajtó méretre vágással: 9000 Ft
  • kétszárnyas harmonikaajtó méretre vágás nélkül: 12000 Ft
  • Kétszárnyas harmonikaajtó méretre vágással: 15000 Ft
  • Bővítés kiegészítő panellel: 1000 Ft /panel

Minden további harmonikaajtó felszerelésére 2000 Ft árengedményt adunk a fenti árlistához képest.

A felszerelés követelményei


A harmonikaajtókat fel tudjuk szerelni akár egy régi faajtó keretébe, akár vakolt és festett falra, akár csempével burkolt falra, akár gipszkarton falra is, de gipszkarton falra csak akkor vállajuk, ha a harmonikaajtó kivánt felszerelési helyén kétoldalt és felül is található a gipszkarton alatt olyan tartó konzol – akár féből készült U-profil, akár fa gerenda – amelyhez a harmonikaajtó stabilan rögzíthető, mert önmagában csak a gipszkartonhoz való rögzítés nem ad megfelelő stabilitást az ajtónak.

Fém ajtókeretbe a harmonikaajtók beszerelhetősége bizonytalan, sok tényező függvénye. Kérésére megpróbáljuk, de a sikeres / tökéletes felszerelést nem tudjuk garantálni.

Fontos feltétel továbbá, hogy az ajtónyítás felső vonala vizszintes legyen, és az oldalfalak függőlegesek, de legalább a fogadó oldalon (a zárósínnél) függőleges legyen a fal vagy az ajtófélfa.

Felszerelés igénylése


Felszerelés ügyben kérjük, hívja kollégánkat:
Pap Levente: +36-30-381-0142

Harmonikaajtó felszerelése házilag


Az alábbiakban részletest leírást talál a Vivaldi harmonikaajtók felszereléséről...


Alfa harmonikaajtó
Feltöltés alat...

Pioneer és Pioneer Glass harmonikaajtó
harmonikaajtó felszerelés 01 1) Óvatosan bontsa ki a karton- és a fóliacsomagolást.
harmonikaajtó felszerelés 02 2) A csomagban található egységek:
1. főrész (kezdősín, 1 félpanel és 5 panel egybefűzve)
2. 2 záró félpanel egybefűzve
3. zárósín (202 cm)
4. csúszósín (110 cm)
5. kis fehér szerelvénydoboz
harmonikaajtó felszerelés 03 3) Mérje le a nyílás szélességét.
harmonikaajtó felszerelés 04 4) A mért szélességből vonjon le 2-3 mm-t, és ezt a méretet mérje és jelölje rá a csúszósínre.
harmonikaajtó felszerelés 05 5) Vágja méretre a csúszósínt.
harmonikaajtó felszerelés 06 6) Húzza ki a zárósínt a panelek alól, és egyelőre tegye félre.
harmonikaajtó felszerelés 07 7) Húzza rá a 2 záró félpanelt a főrész tetején lévő, szabadon álló gumizsanérra.
harmonikaajtó felszerelés 08 8) Mérje le az ajtónyílás magasságát. Amennyiben ez kisebb mint 202,5 cm, akkor az ajtó magasságából vágni kell. Ha nincs szükség vágásra, ugorjon a 12) képre.
harmonikaajtó felszerelés 09 9) A mért magasságból vonjon le 3 cm-t, és ezt a méretet mérje és jelölje rá a legfelső panelre.
harmonikaajtó felszerelés 10 10) Kösse egybe szorosan az összes méretre vágandó panelt és félpanelt szigetelő szalaggal vagy egyéb módon, hogy azok egymáshoz képest ne tudjanak elmozdulni.
harmonikaajtó felszerelés 11 11) Vágja méretre a paneleket egy finom fogazatú, lehetőleg merev, nem hajlékony fűrészlappal. Ezután vágja ugyanarra a méretre a félre tett zárósínt is.
harmonikaajtó felszerelés 12 12) Vegye ki a kis fehér szerelvénydobozból a görgőket és a hosszú csavarokat, az 5 db szimpla görgőt csavarozza fel a teljes szélességű panelek tetejére, a dupla görgőt pedig pattintsa a záró félpanel tetejére.
harmonikaajtó felszerelés 13 13) A már méretre vágott csúszósínt tartsa egyik kézzel a végső helyére, a vágattal lefelé. Ha körülbelül a csúszósín közepén van egy lyuk a felső oldalán, akkor azon keresztül csavarozza fel a csúszósínt úgy, hogy el lehessen forgatni a csavar körül. Ha a közepén nincs gyárilag lyuk, akkor készítsen egy lyukat a közepére akár egy kisebb csavarhúzóval.
harmonikaajtó felszerelés 14 14) Forgassa el a csúszósínt, és a nyílásirány szerint adott oldalról tolja be sínbe a becsukódásgátló patentet. Standard méretű ajtó esetén ennek rögzítéséhez szükséges lyuk 14 cm-re van a csúszósín szélétől, és ez a távolság minden egyes kiegészítő panellel 1 cm-rel nő.
harmonikaajtó felszerelés 15 15) Az ellenkező oldalról akasssza rá az ajtót a csúszósínre a görgők csúszósínbe tolásával.
harmonikaajtó felszerelés 16 16) Forgassa végső helyére a csúszósínt és csavarozza fel további 4 csavarral a gyárilag előkészített pontokon, és csavarozza fel a becsukódásgátló patentet is a pontosan kimért helyére.
harmonikaajtó felszerelés 17 17) Egy csavarhúzó segítségével kenje a kis fehér dobozban található kenőzsírt a csúszósínbe.
harmonikaajtó felszerelés 18 18) Arányosan elosztva csavarozza fel az 5 db fehér sínpatentet a kezdősín rögzítéséhez. Ügyeljen, hogy fölül pontosan egyvonalba kerüljön a csúszósínnel, és mind az 5 pontosan egyvonalba kerüljön egymással is függőlegesen.
harmonikaajtó felszerelés 19 19) Pattintsa fel a kezdősínt (és azzal együtt az egész ajtót) az 5 sínpatentre.
harmonikaajtó felszerelés 20 20) Arányosan elosztva rögzítse 5 csavarral a zárósínt, fölül pontosan egyvonalba a csúszósínnel, tökéletesen függőlegesen.
harmonikaajtó felszerelés 21 21) Helyezze be a záró félpanelbe a 2 fogantyúrögzítő konzolt.
harmonikaajtó felszerelés 22 22) Pattintsa fel mindkét oldalon a fogantyúkat a konzolokra, valamint körülbelül a fogantyúk közepével egyvonalban csavarozza fel a záró patentet a záró félpanel oldalára.
harmonikaajtó felszerelés 23 23) Fogadja családtagjai gratulációit a szépen sikerült felszerelésért!

Accordion harmonikaajtó
Feltöltés alat...

Vera harmonikaajtó
Feltöltés alat...

Crystalline Royal harmonikaajtó
Feltöltés alat...

Crystalline Classic harmonikaajtó
Feltöltés alat...

Crystalline Glass, Silver Square és Silver Spark harmonikaajtók
Feltöltés alat...

Pioneer és Pioneer Glass harmonikaajtó felszerelésének bemutató videójaCrystalline Glass harmonikaajtó felszerelésének bemutató videójaSilver Square harmonikaajtó felszerelésének bemutató videója

dekoráció dekoráció dekoráció dekoráció dekoráció dekoráció